Att inviga en yogastudio

Igår invigde yogastudion jag hänger på deras nya studio, ett jättefint "rum" med trägolv, pelare pch ett högt halmtak. Det är superfint och vinden från havet fläktar så härligt! Själva invigningsceremonin var ytterst olik Sveriges "klippa-ett-band-och-äta-tårta". Detta var en balinesisk blessing ceremony, fyllt med offringar i form av blommor och palmbladarrangemang, med en man som satt på typ ett podium eller altare med rökelser, blommor, vatten och utsmyckningar. Saker grävdes ner i marken och andra saker brändes upp. Efter kanske en timme samlades vi som var med på invigningen och blev även vi välsignade. I en lång ritual fick jag vatten skvättat i håret, vatten i händerna som jag skulle dricka och vatten som jag skulle tvätta ansiktet med. Slutligen fick jag några riskorn fästa på nyckelbenen och mellan ögonbrynen. Detta avslutande ceremonin och vi gick alla iväg för lunch!

Vilken tur jag har haft som fick vara med på detta, det är ju verkligen en upplevelse som är svår att få! Som det icke-bloggproffs jag är tog jag inte en enda bild på den nya studion, det får bli någon annan dag! 

Godnatt!

(null)

(null)

(null)

Bali -18 | | Kommentera |

Yogastudion

Idag har jag blivit medveten om att jag bor granne med en tupp, redan kl 06 började galandet. Det är som en helt normal väckarklocka med snooze och som är väldigt lätt att sova igenom! När jag vaknade nästa gång var klockan nämligen 11... lite senare än vad jag tänkt mig. Dagsrutinerna har inte ännu riktigt fallit på plast efter den långa resan, men jag tog mig tillslut upp och gick iväg för lite frukost/lunch.

Även idag har jag gått omkring massor och har börjat hitta häromkring. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig med gatorna här. Bilarna kör på "fel" sida och trottoarerna är inte alltid befintliga. Lite här och var finns även små blomarrangemang och rökelser placerade (tror att det är en hinduistisk ritual), så det gäller att hålla koll på var man sätter fötterna. Det finns även mängder med hål i marken och den väldigt höga trottoaren kan helt plötsligt gå väldigt brant nedåt. Men har man lite koll bara så är det lugnt!

En stor del av dagen har jag spenderat på yogastudion. Den är så galet fin! Jag har även gjort mitt första yogapass där, hur skönt som helst och jag fick så mycket energi! Imorgon har jag ställt min egen väckarklocka så jag ska försöka ta mig till morgonyogan också! Längtar så mycket tills utbildningen drar igång, det är inte långt kvar nu!

(null)

Bali -18 | | Kommentera |

Framme!

Imorse landade jag på Bali efter 17 timmars resande, allt gick bra men väcktes ganska ofta av turbulens, så det blev inte jättemycket sömn... Nu har jag checkat in på mitt boende (som är helt ok) och besökt yogastudion (bilden i mitten) som är otroligt fin! Imorgon har jag tänkt gå dit på ett pass! Längtar så mycket tills att utbildningen  börjar nu!


(null)

(null)

(null)

Bali -18 | | Kommentera |
Upp