Labbvecka

För någon vecka sedan samlades en del av min klass i teleskopet på skolan och tog lite bilder på en stjärnhop och denna vecka har vi börjat bearbeta bilderna! Det är superintressant, så klurigt och lärorikt! Vi sitter i en terminal hela dagarna, skriver kommandon, analyserar data osv. Superkul men det är så ansträngande att sitta framför en dator hela dagarna. Idag har jag stirrat på min skärm i nästan 7 timmar, jag är verkligen inte van med det! Lagomt trött passade jag på att ta en promenad runt hela Södermalm och det var så skönt, ska definitivt gå den rundan fler gånger. 
 
Nu hade jag egentligen tänkt plugga lite till men jag tror verkligen inte att jag orkar. Det är ju en dag imorgon också. Hörs :)
 
 
Allmänt, SU VT-17 | | Kommentera |

Söndag

Det är söndag igen och helgen är snart över. Jag har nog haft världens tråkigaste helg, i fredags vaknade jag upp och var dunderförkyld. Det fanns inte en chans att jag skulle ta mig till skolan eller träffa mina kompisar eller någonting alls. Jag sov nästan hela fredagen och mådde mycket bättre på lördagen men var fortfarande för förkyld för att lämna lägenheten... Idag mår jag ännu bättre, fortfarande förkyld och har ont i kroppen av att ha legat ner så länge men jag kan i alla fall vara uppe och plugga litegrann....
 
Imorgon börjar min labbvecka och jag vet inte riktigt vad det innebär än. Vi ska behandla data som vi fick från teleskopet och det låter kul men måste verkligen läsa in mig på vad jag ska göra. Det ska bli skönt att komma iväg till skolan igen i alla fall. 
 
 
 
Allmänt, SU VT-17 | | Kommentera |

Måndag

Ny vecka och nya tag ish. Sov mig igenom två larm imorse så nu ska jag nog försöka höja volymen på alarmet litegrann och lägga telefonen på fönsterbrädan så att jag måste kliva upp. Appropå fönsterbrädor, just nu bor jag i en jättemysig vindsvåning och har snedtak och världens största fönsterbrädor. När regnet slår emot blir det världens mysigaste ljud att somna till. Love it.
 
Idag har det inte direkt varit toppenväder. Det har regnat en del och varit riktigt mulet, bilden nedan visar hur kul det var utanför fönstret i föreläsningssalen. Kul kul. Imorgon ska det bli bättre tror jag.
 
Jag fick även ett mail från SST idag, jag ska jobba mellan 14/4 och 18/6. Det börjar verkligen sjunka in att jag faktiskt ska få åka iväg!!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, jag är i sjukt bra tid och imorgon ska jag lyckas ta mig ur sängen ur en bra tid också. Lets do this.
 
 
Allmänt, SU VT-17 | | Kommentera |
Upp