En bra helg

Ännu en gång är det söndag och ännu en gång har veckan gått så brutalt snabbt. Just denna vecka har varit sådär skapligt fartfylld så nu är jag nerbäddad och känner mig helt slut. Mina dagar i Söderhamn gick jätterfort. Jag hann träffa Josie, sy på min halloweenoutfit, fira min födelsedag med släkt och till och med ta en sovmorgon. Söderhamn var för övrigt jättefint, hösten hade inte kommit lika långt som här i Umeå, det var jättekallt men träden hade fortfarande löv kvar och det var inte fullt lika mörkt på kvällarna. 
 
På fredagen tog jag mamma och pappa med mig till Umeå. Ganska direkt efter att jag kommit fram mötte jag upp Sara och Johanna för sushi och jazzfestivalen! Jag fick lyssna på så otroligt bra musik och lite urspårad improvisation och hade det så bra! En rolig sidenote är att jag även träffade en av mina lärare från gymnasiet i Söderhamn på en av spelningarna, världen kändes liten. Jag kom inte hem förrän klockan var två och då var jag så trött att jag somnade nästan sekunden jag lade huvudet på kudden!
 
Lördagen startade jag med att försova mig, jag antar att jag behövde sömnen men jag var rimligt förvirrad när jag vaknade så sent. Det blev några timmar på stan och en middag med mamma och pappa innan jag målade på min grönglittriga eyeliner och begav mig upp på campus för att möta upp Johanna och Sara innan vi drog iväg till Villan. Vi var bland dom få som kom till Villan den kvällen men dansgolvet var roligt vi hade liksom utrymme. När klockan närmade sig ett hämtade vi ut jackorna och knallade iväg till Origo, där var det betydligt mer gäster och dansgolvet var minst sagt trångt, men även det åh så kul! 
 
Idag har jag vinkat av mamma och pappa, städat mitt rum och inte gjort så mycket mer. Jag känner mig riktigt mör just nu och skulle nog kunna somna nu direkt. Imorgon är det en ny vecka som jag börjar med en ledig dag, jag ska försöka få undan lite skolgrejer som jag har kvar men annars bara passa på att vara ledig medans jag kan! 
 
 
 
Allmänt, Teknisk Fysik | Origo, Söderhamn, Teknisk Fysik, Umeå, Umeå Jazzfestival, Villan, jazzvärme, studentlivet | | Kommentera |

Pausvila

Nästan direkt efter tentan igår knallade jag iväg till Östra och hoppade på tåget hem till Söderhamn. Det är hur skönt som helst att äntligen vara ledig och jag har spenderat dagen med att titta på film och fixa min halloweenkostym, det kommer att bli så kul! Imorgon har jag en till lugn dag planerad och på fredag åker jag tillbaka till Umeå!
 
Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting, hörs 😘
 
Allmänt | | Kommentera |

Helgkvällar för en teknisk fysiker

Plötsligt var det lördag igen och jag förundras varje vecka över hur fort alla dessa dagar går. Det känns verkligen som om det var nyss jag var på drack champagne i min finklänning och dansade på Origo men det var en vecka sedan?! Jag är otroligt fundersam över vart alla dessa vardagar tar vägen. Men denna vecka har varit skapligt intensiv, give or take har jag nog spenderat närmare 60 timmar med skolan (i torsdags pluggade jag i 15 timmar...) och även imorgon ska jag plugga. Det känns just nu som om det aldrig tar slut! Men det är bara tre dagar, tre små dagar som kommer gå så otroligt fort och sedan har jag skrivit min tenta och tagit tåget hem till Söderhamn. Så skönt det ska bli med en veckas ledighet, det är nog första gången under Teknisk Fysik som jag har haft så här många dagar mellan en tenta och första föreläsningen på nya kursen. Det behövs verkligen!
 
Jag tror att jag aldrig har varit så här lugn inför en tenta. Igår spenderade jag bara förmiddagen med att skriva färdigt min inlämningsuppgift, tog en lunchpaus på en och en halv timme och sedan drog jag hem för att storstäda rummet.  På kvällen träffade jag upp några från klassen och vi bara tog det lugnt, drack massor med vin, spelade ett sådant roligt brädspel (mysterium-någonting hette det) och sedan satt vi och pratade halva natten. Jag kom hem så sent och somnade nog inte förrän tre-tiden..!
 
Nu sitter jag hemma och tittar på Harry Potter och våndas lite över att jag egentligen borde skriva på min rapport eller fixa min inlämningsuppgift. Det är inte mycket kvar på någon av dom men det vore ju så skönt att få det gjort ikväll och kunna ta en lugn dag imorgon med lite tentarepetitioner och bara chilla litegranna. Det känns ju ändå ganska bra inför tentan på tisdag.
 
Nu är det nog dags att ta tag i plugget igen, hörs! ♥
 
 
 
 
 
Allmänt, Teknisk Fysik | Teknisk Fysik, Umeå, studentlivet | | Kommentera |
Upp